4 augustus 2024

Wandeling (19 km)

Deze lange wandeling op donderdag 15 augustus is onze jaarlijkse wandeling die verder weg is.
Dit jaar gaan we wandelen in Nationaal Park De Meinweg vanuit Brasserie de Boshut in Herkenbosch waar we eerst koffie/thee drinken en gebruik kunnen maken van de toiletten. De lengte van deze wandeling is wat langer dan normaal, namelijk 19 km.

Samenkomst op het kerkplein om 9.15 uur waarna we gezamenlijk vertrekken. De kosten voor het meerijden zijn € 8,00 per persoon. Zorg dat je een identiteitskaart of paspoort bij je hebt daar we ongeveer 5 km door Duitsland wandelen.
Hou er rekening mee dat je pas aan het eind van de middag weer terug bent.

Opgeven kan tot en met dinsdag 13 augustus. Aanmelden kan alléén via dit emailadres: kbowandelen@gmail.com
————————————————————————————————————
Nationaal Park De Meinweg is een prachtig stukje natuur van 1800 ha groot. Je vindt dit park in het meest oostelijk gelegen gebied in Midden Limburg en is aan 3 zijden omsloten door Duitsland. De naam ‘Meinweg’ is ontstaan uit het Keltische woord ‘gemeyne’, wat ‘gemeenschappelijk’ of ‘samen’ betekent.
Kasteel Daelenbroec: hier komen we het eerst langs, we zien echter alleen de toren boven het groen uitsteken. Dit kasteel werd het eerst vermeld in 1326. De hoofdburcht heeft een vierkante plattegrond met twee vierkante torens en een ronde toren.

In het Meru Bospark

Duitsland; we wandelen ongeveer 5 km door het Duitse gedeelte van het NP De Meinweg. We komen o.a. langs de Effelder Waldsee, langs de rivier de Rhur, het beekje de Rothenbach, de Dalheimer Muhle en weer in Nederland door een moerasgebied via een mooi vlonderpad.

Het Meru Bospark, gelegen in het nationaal park maakt deel uit van MERU complex, (Maharishi European Research University) en is een prachtig wandelpark.

Kapel St. Ludwig: deze kapel werd gebouwd in 1909, gelijktijdig met de bouw van het College St. Ludwig (een klooster met jongensinternaat van de paters Franciscanen). Op de begraafplaats naast de kapel werden de paters, docenten, scholieren en andere bewoners van het College St. Ludwig begraven. Ook is er een Noorse piloot begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de buurt met zijn vliegtuig werd neergehaald.

————————————————————————————————————–

We wandelen met een tempo van ongeveer 5 km/u. Denk aan goede wandelschoenen want we wandelen door natuurgebieden en afhankelijk van het weer kunnen de paden droog, stoffig dan wel nat en modderig zijn. Het is verstandig om drinken en een lunchpakket mee te nemen voor onderweg.
Het meelopen is voor iedereen op eigen risico.
Pieter en Willem