11 maart 2024

Wandelen (16,5 km)

De komende KBO-wandeling is De Postroute vanuit Aalst-Waalre en is 16,5 km lang. Deze wandeling is op donderdag 21 maart 2024, opgeven kan tot en met dinsdag 19 maart.
Samenkomst op het kerkplein om 9.15 uur, waarna we gezamenlijk vertrekken.
De kosten voor het meerijden zijn € 4,00 per persoon.
Aanmelden kan alléén via dit emailadres: kbowandelen@gmail.com
————————————————————————————————————————
Na 3 maanden lekker uitrusten gaan we weer van start met de lange KBO-wandelingen. We starten deze wandeling bij de Hut van Mie Pils in Aalst.
De genoemde Postroute loopt over de Groote Heide.

In het begin van achttiende eeuw werd er een postroute geopend van Sint Oedenrode via Eindhoven naar Hamont, net over de Belgische grens. Om het uur rijden werden er posthutten opgericht. De postroute in dit gebied is een zandweg vanuit Eindhoven via de Paassense hut naar de Zwaen in Heeze. De Paassense hut was een posthut op de kruising van de postroute en het Weverspad. Op die plaats vestigd zich de familie van Paassen in een langgevelboerderij welke werd omzoomd door een beukenhaag. De familie leefde voornamelijk van de handel in ketels en pannen. Tot 1829 werd door hen deze langgevelboerderij annex posthut bewoond. De postkoetsen verdwijnen echter en de hut wordt enkel nog gebruikt als herberg. Als in 1890 een bezoeker wordt getroffen door de bliksem raakt de hut uit de gratie. Alleen stropers komen er nog. Barones van Tuyll van Serooskerken laat alles in 1903 slopen.
In verband met alle regen van de afgelopen maanden is zwemkleding misschien geen overbodige luxe want dit is normaal een klein vennetje.

We wandelen met een tempo van ongeveer 5 km/u. Denk aan goede wandelschoenen want we wandelen ook door natuurgebieden en afhankelijk van het weer kunnen de paden droog, stoffig dan wel nat en modderig zijn. Het is verstandig om drinken en een lunchpakket mee te nemen voor onderweg.
Het meelopen is voor iedereen op eigen risico.
Pieter