22 december 2022

Veilig internetten en e-mailen

Cybercrime, veilig online bankieren

Locatie en tijd: dinsdag 17 januari om 14:00 uur in De Dreef, zaal open 13:30 uur.
Vanwege een technische storing hebben we deze lezing op 15 november moeten stoppen. Vandaar deze nieuwe uitnodiging voor 7 januari a.s.

Iedereen kent verhalen over mensen die via internet benaderd zijn met aanbiedingen en verzoeken, die daar ingetrapt zijn en daar veel schade door hebben geleden. Het lijkt allemaal zo echt dat je er niet aan denkt dat het ook nep kan zijn. Je hoort over fishing, spoofing, whatsappfraude, bankhelpdeskfraude, nepbellers, etc…..
Om te voorkomen dat je hier problemen mee krijgt, komt Wim de Wijs, betrokken bij Seniorweb, ons nogmaals vertellen waar we op moeten letten om allerlei problemen op dit gebied te voorkomen. Hij geeft tips om je veilig te bewegen in die digitale wereld, om je apparaten en gegevens te beschermen en hij laat oplichtingstrucs zien die zo “knap” gemaakt zijn dat het niet vreemd is dat je erin trapt. Hij vertelt ook wat je kunt doen als je het meemaakt, hoe je de schade kunt beperken en hoe je mee kunt werken aan het veiliger maken van die digitale omgeving. Ook wordt verteld hoe je veilig kunt bankieren en waar je voor moet oppassen.

Een zeer belangrijk onderwerp dus en we hopen dat veel mensen naar deze bijeenkomst zullen
komen.